27.9.2023 17:54
Jyväskylän Komeetat ry

Komeetat seurakirje 2/2023

Terve!                    

Tämä on vuoden toinen Komeettojen seurakirje. Kausi on viittä vaille paketissa ja katseita suunnattu jo uuteenkin. Komeetoille vuosi on ollut vaihteleva. Paljon onnistumisia, mutta toki haasteitakin kuten seuratoiminnassa väistämättä riittää.

Positiivisia aiheita löytyy kaikilta joukkueilta. Nostoina uusien tyttöjoukkueiden riemukas pöhinä, ja tottakai ennätyssuuri Comets Cup, josta selvittiin jopa odotuksia paremmin. Taloudellinen tuloskin ylitti edelliset vuodet. Tiedän, että muutamat avainhenkilöt joutuivat jälleen lujille ja monet perheetkin satsasivat järjestelyihin koko viikonlopun. Onneksi sunnuntai-illan hymyt kertoivat, että se oli jälleen sen arvoista. Iso kiitos koko seuraväelle!

Nyt syksyllä on ajankohtaista uuden kauden rakentaminen. Muutoksia on jälleen tiedossa. Toiminnanjohtaja vaihtuu pian. Rekryprosessi on tätä kirjoitettaessa vielä kesken, mutta valmistuu lokakuun aikana. Suvi hoitaa toistaiseksi otona välttämättömiä toim.joht. tehtäviä. Myös valmennuspäällikön (tai ikäkausivastaavien) vakanssi on tarkoitus tavalla tai toisella täyttää uudelle kaudelle. Joukkueiden valmennuksen ja muiden taustojen rekryt ovat nekin ajankohtaisia. Lisähaastetta ovat tuoneet erilaiset seurayhteistyökuviot, joihin Jyväskylän pirstaloituneessa futisympäristössä on pieni pakkokin lähteä harkitusti mukaan. Kaikkien näiden osalta neuvottelut ovat käynnissä ja niistä tiedotetaan aikanaan.

Palkattujen valmentajien lisäksi tarvitaan edelleen vapaaehtoisia harrastajia niin joukkue- kuin seuratehtävissä. Erikseen haluan tuoda esiin tarpeen saada uusia toimijoita seuran hallitukseen ja eri tiimeihin, esimerkkinä viestintä- ja markkinointitiimi kaipaa vetäjää ja aktiivisia jäseniä mm. laittamaan kuntoon seuratiedotusta. Myös mm. Comets Park tiimissä olisi tilaa. Jos sinulla vain on kiinnostusta, niin ota rohkeasti yhteyttä hallituksen jäseniin, mukavia seuratehtäviä löytyy varmasti! En halua liioitella, mutta toimiva hallitus on seuran olemassaolon edellytys! Uusi hallitus nimetään seuran syyskokouksessa joulukuussa.

Seuran kotikenttä Comets Park täyttää 7 vuotta ja on edelleen kelpo kunnossa. Kuitenkin ikää on jo sen verran, että huoltotarvetta ilmenee aiempaa useammin. Kenttäähän on rahoitettu myös lainarahalla, jota on pystytty lyhentämään suunnitellusti ja samalla luomaan visio maton uudistamisen rahoittamiseksi. Tällä tietoa hyvällä kunnossapidolla nykyisellä matolla pystytään pelaamaan vielä useampi vuosi. Joskus on kyselty allekirjoittaneeltakin onko kaupunki osallistunut millä tavalla kentän olosuhteiden kehittämiseen? Vastaus on, että kyllä on. Meillä on edullinen vuokrasopimus 2030-luvulle saakka ja sen arvo ei ainakaan vähene kaupungin nostaessa urheilupaikkojen vuokria. Viime vuonna kaupunki käytännössä rahoitti kentän laajennuksen Keltinmäen puoleiselta reunalta sekä lahjoitti lisäkatsomot. Samalla päätyyn rakennettiin kaupungin toimesta ja kustannuksella uusi P-alue. Myös huoltorakennusta on kohennettu merkittävästi kaupungin panostuksella.

Seuran toimihenkilöille järkätään seurailta ke 25.10. Mattilanniemessä. Sinne ovat kaikki toimihenkilöt tervetulleita, erillinen kutsu seurakanavissa. Comets Parkin syystalkootkin ovat suunnitelmissa lokakuun loppupuolelle ja perinteiset kauden päättäjäiset ovat nekin tulossa. Päivämäärät odottavat vielä vahvistusta. Kaikkiin tapahtumiin odotetaan tietysti runsasta osanottoa!

Kuvassa edustusjoukkueen Toni Nousiainen. Edustusjoukkue jatkaa ensi vuonna Kolmosessa ja Tunde päävalmentajana. Hieman repaleisen kauden jälkeen uuden nousun siemen on kylvetty!

Ilkka Laakso, Komeetat pj.