11.4.2023 15:20
Jyväskylän Komeetat ry

Komeetat seurakirje 1/2023

Copalla vihertää ja kausi ovella. Tätä kirjoitettaessa loputkin lumen rippeet on tasoiteltu innokkaiden talkoolaisten toimesta ja kauden eka reenit pidetään siellä tänään 11.4. Takana on jalkapalloilijalle raskas talvi. Harjoitusolosuhteet eivät ole hellineet Vehkahallin romahdettua ja muutoinkin kasvava harrastajamäärä aiheuttaa painetta kenttä- ja hallivuoroihin. Positiivinen asia on Huhtahallin rakentamispäätös, mutta pari talvea vielä tyydytään nykyisiin olosuhteisiin.

Komeetoilla on etuoikeus omistaa oma kenttä ja se luo edelleen muista poikkeavia mahdollisuuksia seuratoimintaan kuten aikanaan viisaasti arvioitiin. Myös matto on säilynyt jopa ennakoitua paremmassa kunnossa. Alkavalla kaudella se on edelleen kaupungin ykköskenttä. Copaa on maltillisesti vuosittain kehitetty. Viime vuonna saatiin katsomo- ja pysäköintiolosuhteita parannettua, tänä talvena on jo investoitu kuuluttamokontin terassiin. Kaupungin taholta on kerrottu, että kentän valaistus uusitaan kesän aikana. Hoidetaan me kentän käyttäjät jatkossakin osuutemme ja pidetään Copa kunnossa ja siistinä tulevallakin kaudella!

Talven aikana seuramme toimihenkilöissä tapahtui aiempaa enemmän muutoksia. Seuralla ei ole tällä hetkellä nimettyä valmennuspäällikköä ja harkintaa tehdäänkin nyt siitä olisiko ikäkausivastaavat meille tarkoituksenmukaisempi vaihtoehto? Tästä aiheesta tiedotellaan kun ratkaisut kypsyvät. Menemättä aiheeseen muutoin enemmälti, voi nyt todeta, että rivit on jälleen suoristettu ja voidaan lähteä luottavaisesti uuteen kauteen. Se on selvää, että uusia vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti ja jopa yllättävän monenlaisiin tehtäviin. Heidän löytyminen on toimivan seuran elinehto, vaikka ammattilaisten osuus maltillisesti kasvaisikin. Iloinen juttu on sekin, että tänäkin kesänä pystytään työllistämään muutamia nuoria tukirahoituksen avulla. Mainittakoon tuoreena uutisena, että juuri tänään on aloittanut uutena täysipäiväisenä seuratyöntekijänä Onni Isomöttönen. Onni suorittaa samalla siviilipalvelustaan.

Tämän kevään ilmiö on yj joukkueet naapuriseurojen kanssa. Näistä on aiemmilta vuosilta muutamia vaihtelevia kokemuksia lähinnä hallinnollisten haasteiden vuoksi, mutta parhaimmillaan ne tarjoavat kaikille osapuolille mahdollisuuksia osallistua sarjoihin, joihin ei ehkä omin voimin yllettäisi. Myös pelaajille niistä voi löytyä lisäkipinää harjoitteluun. Yj toiminta tukee sitä tavoitetta, jossa pyrimme tarjoamaan urheilu-uraa tavoitteleville riittävän valmennusosaamisen.

Seuran viestintä- ja markkinointirintamalla on vähitellen saatu asioita eteenpäin. Muutamia uusia yhteistyösopimuksia on solmittu ja seuran uudet nettisivutkin ovat nyt viittä vaille valmiina. Vahva tahtotila on saada MyClubin kanssa keskusteleva sivusto julkaistua vielä kevään aikana.

Lasten Valioliiga tulee tänäkin keväänä yhteistyössä PaRin kanssa. Aiheesta löytyy lisätietoja seuran nettisivulta. Mitä enemmän saamme sinne mukaan lapsia sen varmemmin saadaan uusi ikäkausijoukkue taas jalkeille ja seuratoimintaan jatkuvuutta. Valioliigaa kannattaa tilaisuuden tullen markkinoida omassakin lähipiirissä.

Valioliiga ja ennen kaikkea Comets Cup ovat seuran taloudenkin kulmakiviä. Tämän kesän Cup pelataan 19.-20.8. ja turnaus on jo nyt lähes loppuunmyyty! Toivottavasti päivät on jo teidän kaikkien kalentereissa!

 Seuran kauden avaustapahtuma järjestetään uudistuneen edustusjoukkueen kevään ensimmäisen derbyottelun Komeetat-JPS yhteydessä pe 12.5. Tervetuloa kaikki silloin Copalle!

 Ilkka Laakso, Komeetat pj.