10.9.2022 20:08
Jyväskylän Komeetat ry

Komeetat seurakirje 3/2022

Tässä tulee vuoden kolmas Komeettojen seurakirje. Comets Cup on tätä kirjoitettaessa saatu juuri taputeltua. Turnaus oli jälleen menestys. Sen asema tapahtumakartalla on vakiintunut ja brändi jo valtakunnallisestikin tunnettu.Sen taloudellinen merkitys on seurallemme muodostunut lähes korvaamattomaksi. Mihinkään ei silti ole varaa tuudittautua. Joka vuosi menestys turnausjärjestäjänä on ansaittava uudelleen, tapahtumaa kehitettävä ja harkiten myös uudistettava. Tässä kohtaa kuitenkin voidaan kiittää isosti koko seuraväkeä ja erityisesti Ekmanin Jussia, joka väsymättömästi jaksoi jälleen tsempata turnauspäällikkönä.

Seuratoiminnassa on ollut hienoa kun kahden vuoden tauon jälkeen on päästy vetämään normikausi. Comets Parkin iloista touhua on ollut hieno seurata. Joukkueissa on tapahtunut paljon myönteistä kehitystä. Pelaajamäärät ovat olleet kasvussa ja uusia toimijoita on saatu mukaan. Joukkueet ovat osallistuneet sarjoihin ja turnauksiin laajalla rintamalla, muutamat ulkomaita myöten. Erityinen ilonaihe nyt loppukesästä on ollut uusien tyttöjoukkueiden perustaminen.

Seuran toimihenkilöissä on vuoden aikana ollut turbulenssia - kuten urheiluseuroissa tahtoo usein olla. Keväällä toim.johtaja aloitti Reinan Suvi, jonka työaikaprosentti on elokuun alusta kasvanut 80:een eli Suvin työaika vastaa nyt nelipäiväistä työviikkoa. Suvi tulee tutuksi syksyn mittaan kun kunnolla pääsee seuraan kiinni. Muitakin henkilömuutoksia ajoittuu syksyyn. Kouvalaisen (ent. Raittila) Sinna lopettaa seurassa näinä päivinä ja pitkäaikainen seuravalmentaja Kuparin Tero hakee valmentajauralleen uusia haasteita siirtymällä marraskuun alusta KuPS:n leipiin. Korvaavat rekryt ja samalla muutkin valmentajärjestelyt ovat parhaillaan käynnissä. Ihan helppo paletti tämä ei tälläkään kertaa ole.

Edelleen iso osa seuran onnistumista on ammattilaisten rinnalla harrastuspohjalta toimivien valmentajien / taustojen jaksaminen harrastuksen parissa ja myös uusien kasvojen löytyminen. Heitä mahtuisi lisää melkeinpä kaikkiin joukkueisiin. Ilman heitä ollaan kohoavien harrastuskustannusten kierteessä, jota vastaan on vain yritettävä rimpuilla! Uusien ihmisten löytämiseen tarvitaankin kaikkien panosta. Seura- ja joukkuetoiminnasta löytyy mukavia yhteisöllisiä tehtäviä kaikille.

Kuluva kausi on ollut seuralle urheilullisesti menestys, edustusjoukkueemme on pelannut rohkeasti omalla identiteetillä Kakkosessa. Uusia pelaajia on ajettu sisään oikeaan kilpaurheiluun. Riittää se sarjapaikan uusimiseen tai ei, voimme joka tapauksessa olla joukkueestamme ylpeä. Se on järjestänyt hienoja ottelutapahtumia, näkynyt mediassa viikottain ja muutoinkin ottanut paikkansa jalkapallokartalla. Ottelutapahtumien järjestämiseenkin on saatu hienosti toimihenkilöitä, josta iso kiitos. Sekin on hyvä tiedostaa, että edustusjoukkueen pelaajat maksavat omasta harrastuksestaan ihan samoin kuin junioripelaajat, koska yhteistyökumppaneiden löytyminen ylipäänsä urheiluun on nykyisin ymmärrettävästikin kiven alla.

Muutama sana Comets Parkista: Sen kehittämistä on jatkettu kuten kaikki ovat huomanneet. Kentän suuntainen sorapatja mahdollistaa katsomoiden sijoittelua ja maalien varastointia. Uusi P-alue on jo ollut aktiivikäytössä turnauksissa ja ottelutapahtumissa. Elokuun lopulla derbyottelussa täysiä katsomoita ihaillessa tuli jo hetken fiilis, että Jyväskylästähän löytyy jo aito futisstadion! Mainitut parannushankkeet toteutettiin lähes kokonaan kaupungin tuella ja toimesta. Kehittämistä jatketaan jälleen ensi vuonna, mutta huomioitavaa on sekin, että kenttä on palvellut jo kuusi kautta ja ylläpitokin vaatii "veronsa" eli talkoita kentän ympärillä on aika ajoin tiedossa. Myös siisteys niin kentällä kuin pukkareissa on meidän kaikkien yhteinen asia.

Seuraviestinnässä on kohdattu monia nykyajan ongelmiakin, mutta tälläkin sektorilla ollaan parantamassa juoksua ja mm. nettisivujen uusimisprojekti on nyt loppusuoralla. Osaltaan tiedotusta yritetään parantaa tällaisilla seurakirjeilläkin.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan kauden päättäjäisiin, josta lisää myöhemmin. Mukavaa futissyksyä kaikille Komeetoille!

Ilkka L, pj.