6.12.2021 20:54
Jyväskylän Komeetat ry

Seurakirje 3/2021

Komeetat seurakirje 3/2021 Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021

Mennyt Komeettakausi on ollut ehkä odotettuakin värikkäämpi huipentuen edustusjoukkueen upeaan nousuun kaupungin korkeimmalle sarjatasolle. Alkuvuodesta koronarajoitukset koettelivat seuratoimintaa monella tavalla. Meillä suurin ”uhka” kohdistui 10. Comets Cuppiin, joka onneksi päästiin järjestämään suunnitellusti. Ja millä tavalla…ennätysmäärä noin 180 joukkuetta ja palaute lähes yksinomaan kiittävää! Moni joutui turnausjärjestelyissä venymään, mutta toivottavasti lopputulos palkitsi. Tässäkin yhteydessä vielä isot kiitokset jokaiselle talkoissa mukana olleille!

Seuran perustoiminnassa eli ikäkausijoukkueissa toiminta pyöri koko kauden mukavasti. Toki haasteensa ovat ajoittain jokaisella joukkueella ja seurallakin. Valmentajia ja muita taustoja vaihtuu ja pelaajia tulee lisää, joskus joku nuori vaihtaa harrastustakin. Tämäkin on normaalia elämää. Vahvaan seurakulttuuriin ja sitoutuneisiin vapaaehtoisiin nojaava seura porskuttaa muutoksista eteenpäin. Kuluvana vuonna seuravalmentajissa tapahtui vaihtuvuutta kun Pajusen Jannen työ juniorivalmennuskoordinaattorina jäi yhden kauden mittaiseksi. Syksyllä uusina seuratyöntekijöinä aloitti Janne Kauppinen ja tyttöfutisprojektin koordinaattorina Sinna Raittila. Iso muutos tulee olemaan toiminnanjohtajan vaihtuminen vuoden vaihteessa. Reilun vuoden Komeetoissa pitkää päivää tehneen Matinlassin Arin työsoppari päättyy ja Ari siirtyy ainakin toistaiseksi ansaitulle eläkkeelle. Koko seura kiittää isosti Aria seuran eteen tehdystä työstä. Sehän ei rajoitu pelkästään kuluneeseen vuoteen, vaan Arilla on ollut osuutta seuran kehittämisessä jo paljon aiemminkin. Uusi toiminnanjohtaja on parhaillaan haussa ja aloittaa mahdollisimman pian vuoden vaihteen jälkeen. Myös seuravalmennusta organisoidaan samalla hieman uudestaan.

Vuoden lopussa ajankohtaisia asioita ovat joukkueiden talousarviot ja toimintasuunnitelmat, joista muodostetaan vastaavat asiakirjat myös koko seuran tarpeeseen. Seuran taloudellinen tilanne on hallinnassa ja uuteen vuoteen voidaan tälläkin sektorilla lähteä luottavaisin mielin. Iso tekijä oli jälleen Comets Cupista saavutettu + merkkinen tulos. Silti haasteitakin riittää, seuran rooli työnantajana ja sitä myöten palkkakustannukset ovat vähitellen kasvaneet kohtuullisen merkittäväksi kulueräksi. Kehityskulku on monessa muussakin urheiluseurassa tuttu ja talkooinnostuksen vähentyessä väistämätönkin. Ammattilaisten kautta saadaan seuratoimintaan laatua ja vähennettyä vapaaehtoisten avainhenkilöiden joskus turhankin isoksi paisuvaa työkuormaa. Kääntöpuolella harrastuksen kustannuksiin kohdistuu painetta. Tämän ristiriitaisen asian kanssa yritetään Komeetoissakin tulla toimeen ja toistaiseksi siinä on kohtuullisesti onnistuttu. Tästä osoituksena sekin, että syyskokoukselle esitetään joukkueiden seuramaksujen pysymistä ensi vuonna pääosin ennallaan.

Seuran julkisuusarvo nousi edustusjoukkueen Kakkoseen nousun myötä moninkertaiseksi ja Komeetat tulee ensi kaudella näkymään jopa valtakunnan mediassa. Uskon, että tällä on myönteisiä kerrannaisvaikutuksia koko seuran toimintaan. Comets Parkille on odotettavissa isojen katsojamäärien ottelutapahtumia, ainakin derby tapahtumissa. Tässä yhteydessä kuuluttelenkin seuraväkeä mukaan otteluihin niin katsojana kuin omalla vuorollaan toimitsijana. Ja jos sinulla on mahdollisuus osallistua laajemminkin ottelutapahtumien järjestelyihin, ota yhteyttä Jäntin Raneen (rane.jantti@gmail.com) tai allekirjoittaneeseen. Mukavia tehtäviä löytyy varmasti!

Myös seuran myyntityö yhteistyökumppanien suuntaan on aktivoitunut ja visuaalista ilmettäkin parannellaan tammikuussa (tavoite) julkaistavilla uusilla nettisivuilla. Äskettäin lanseerattiin seuran myyntiesite, joka löytyy mm. nettisivumme uutisvirrasta (9.11.) Seuramme sisältäkin löytynee kontakteja, joita olisi mahdollista hyödyntää yhteistyökumppaneiden etsinnässä. Jos sinulla on mielessä joku keneen kannattaisi tästä aiheesta ottaa yhteyttä, niin tosi mielellään näitä vinkkejä otetaan vastaan.

Tätä kirjoitettaessa kaupunki on juuri julkaissut tiedotteen uuden jalkapallohallin suunnittelemisesta Huhtasuolle. Halli valmistunee aikaisintaan 2024. Toivottavasti tämä hanke saadaan nyt maaliin, vaikka moni olisi toivonut hallin rakentamista ensisijaisesti Hippokselle tai Vehkalle. Oman Comets Parkin kehittämisessäkin on suunnitelmia ja vaiheittain jotakin saadaan toteutusasteelle. Ensi kesänä on tarkoitus väliaikaisjärjestelyin lisätä katsomokapasiteettia hyödyntämällä Hippokselta vapautuvia rakenteita ja ottamalla jo kentälle tuotu kontti hyötykäyttöön. Selvityksen alla on myös mahdollisuus hyödyntää purettavan pesäpallokatsomon rakenteita kiinteän katsomon toteuttamisessa. Kaupunki on luvannut 12.11. pidetyssä tapaamisessa selvittää tätäkin mahdollisuutta.

Komeettojen 12. toimintavuosi päätellään kaikille avoimessa ulkoilmajuhlassa Comets Parkilla tulevana keskiviikkona 8.12. klo 18. Ohjelmassa palkintojen jakoja ja pientä yllätystäkin.
Seuran syyskokous pidetään ma 20.12. klo 18 seuran kokoustilassa Copalla. Tervetuloa vuoden viimeisiin seuratapahtumiin!

Ilkka Laakso
Komeetat pj. imlaakso@gmail.com

PS: Edustusjoukkueen otteluiden kausikorttimyynti on käynnistynyt. Seuran toimihenkilöt ja juniorit pääsevät peleihin ilman korttejakin, mutta jokainen myyty kortti (40 e) vaikka tuttaville helpottaa osaltaan nuorta edustusjoukkuettamme. Korttitilaukset voi laittaa osoitteeseen myynti@komeetat.fi.