8.7.2021 10:34
Jyväskylän Komeetat ry

Komeetat seurakirje 2/2021

Komeetat seurakirje 2/2021

Hieman rikkonainen kevätkausi on kääntynyt hienoon futiskesään. Sarjat ovat kuumimmillaan ja EM-kisojen jälkeen monilla meistä on edessä kesäturnauksia, joista perinteisin Kokkola Cup käynnistyy 22.7. Sinne lähtee 4:n ikäluokan Komeettajoukkueita yhteensä noin 100 pelaajan voimin. Hieno juttu jälleen kerran! Kokkola Cup on kuulunut seuran kesäohjelmaan perustamisvuodesta 2010 lähtien.

Kesä huipentuu 21.-22.8. Comets Cuppiin, jonka merkitystä seurallemme ei voi liikaa korostaa. Turnaukseen on jo nyt ilmoittautunut ennätysmäärä joukkueita – yli 180 joukkuetta, joten kaikkien panosta tullaan tarvitsemaan, jotta järjestelyiden taso pysyy laadukkaana aiempien vuosien tavoin. Toivottavasti viikonloppu on jo merkittynä kalentereihinne.

Seuran keskeinen kehittämishanke kevään aikana on ollut seuran strategian ja organisaation selkeyttäminen. Uusia elementtejä strategiassa 2021-24 on tyttöfutistoiminnan ja aikuisten kilpaurheilun mukaan ottaminen seuran ohjelmaan ja tavoitteisiin. Myös valmentajien koulutustason nosto nostettiin tärkeimpien strategisten tavoitteiden joukkoon mikä on myös edellytys seuran etenemiseen Palloliiton laatujärjestelmätasoilla. Komeetat haluaa olla kehittyvä ja aidosti kaikille tarkoitettu jalkapalloseura! Toiminnan kasvaminen tuo mukanaan haasteita, joihin nyt 10 vuotisen taipaleen jälkeen arvioitiin pystyvämme vastaamaan. Strategian ydinkohdista on laadittu diasarja, joka löytyy liitteenä ja myös nettisivun uutisesta "Komeettojen uusi strategia 2021-24". Toivottavasti kaikki seuratoimijat tutustuvat strategiaan ja palautettakin otetaan mielellään vastaan.

Hallitus ei ole huhkinut kevään aikana pelkästään strategian kimpussa, vaan monilla muillakin sektoreilla on tapahtumassa. Muutamana nostona:
- Kevään aikana on ollut jaossa useita tukimahdollisuuksia, joihin on menestyksekkäästi laadittu onnistuneita tukihakemuksia. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatiin seuratoiminnan kehittämistukea 15 000 euroa tyttöfutistoiminnan kehittämiseen ja liikunta- ja urheiluseurojen korona pandemia-avustusta 12 000 euroa. Nämäkin osaltaan turvaavat seuran kuluvaa vuotta, mutta on toki muistettava, että mennyt koronavuosi oli seuralle tappiollinen. Silti seuran taloudellinen asema on vakaa ja mm. Comets’ Parkin rakentamiseksi otettua lainaa on lyhennetty edelleen keskeytyksettä.
- Comets Parkin kehittämistä jatketaan yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. Syksyllä Copalle pystytetään varastokontti vaihtoaitioiden väliin ja se tulee toimimaan ottelu- ja turnaustapahtumien toimistona/kuuluttamona, varastotiloina ja kuvausalustana ottelutapahtumille.
- Seuran digitaalisen ilmeen päivittämistä on aloitettu viestintäsuunnitelman kehittämisellä, jonka tarkoitus on yhdenmukaistaa ja aktivoida seuran sosiaalisen median näkyvyyttä sekä seuran kotisivujen uudistaminen on käynnistetty.

Viime viikonloppunan seuran A-juniorit ottivat avausvoiton SM-sarjassa. Moni joukkueen pelaaja on seuran omia kasvatteja ja on erityisen hienoa nähdä kuinka Komeettalaisella juniorityöllä ollaan päästy jo korkeimmalle sarjatasolle. Nuorempienkin ikäluokkien pöhinää seuratessa, ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun povaa A-junnujen menestykselle jatkoa tulevinakin vuosina.

Tulevana sunnuntaina 11.7. EM kisat huipentuvat finaaliin Italia-Englanti ja futis on urheiluväen huulilla. Tuon sunnuntaipäivän finaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jo iltapäivällä Comets Parkilla klo 15 A SM-sarjaa Komeetat -Vantaan Jalkapalloseura. Nautitaan futiskesästä ja lämpimistä kesäpäivistä!

Ilkka Laakso, Komeetat pj.
Matti Seppä, Komeetat tal.pääl.